Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешка яхния с червено вино

Телешка яхния с червено вино

Телешка яхния с червено вино
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Телешка яхния с червено вино - приятен апетит"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена /сушена/
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1 литър телешки
  • хрян - 1 щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки.

Загряваме олиото в дълбока тенджера и запържваме брашното за 1-2 минути, като разбъркваме енергично.

Добавяме месото и наливаме виното и бульона.Варим на умерена температура 15 минути.

След това добавяме моркова и лука, нарязани на дребно и стриваме, почистената от семки сушена чушка.

Подправяме със сол и черен пипер, добавяме червения пипер, хряна, доматеното пюре.

Разбъркваме и варим яхнията още около 45 минути на слаб огън. Телешката яхния с червено вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: