Телешка яхния с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешка яхния с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Едно ястие, което гарантирано ще допадне на по-силната половина от човечеството!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 гр.
  • масло - 30 гр.
  • брашно - 20 гр.
  • лук - 100 гр.
  • бира - 100 мл.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо задушаваме в маслото. Добавяме нарязания лук, брашното и пържим до златисто. Накрая поръсваме с червения пипер, разбъркваме, посоляваме и добавяме дафиновия лист.

Заливаме с бирата. Когато се изпари доливаме с малко вода. Телешка яхния с бира се вари на тих огън до готовност на месото. Поднесете яхнията върху канапе от сварен ориз и поръсете с малко пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: