Начин на приготвяне
В съд смесете чилито, скилидката обелен чесън, джинджифила, пасираните домати, смления кориандър, царевицата и няколко супени лъжици кисело мляко.
Изцедете двата лимона, разбъркайте и посолете добре.
Намажете пилето с тази марина, нарежете бутчетата и гърдите с нож и го оставете в хладилника за една нощ.
Варете лимона в продължение на десет минути, след което го поставете в маринованото пиле.
Поставете пръчката канела до пилето.
Нарежете лука на големи парчета, добавете в съда с пилето, добавете карамфила и 3 супени лъжици оцет, брашно и бульон.
Печете на 200 °C за 75 минути.
Картофите:
Обелете картофите, изчистете ги и ги сварете за 10 минути.
Изсипете в тиган олио, горчица, масло и кориандър и ги запържете малко.
Изсипете картофите, доматите, солта, черния пипер и кориандъра в огнеупорна купа.
Печете сочното пиле на фурна около половин час във фурната на 200 °C.
Царското пиле е готово!