Царско пиле по сръбски

Korisnik#257576Korisnik#257576
Новак
11
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Царско пиле по сръбски
Снимка: Lenka
1 / 2
28/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-успешната комбинация в кулинарията - ароматни картофи и сочно пиле, този път в царския вариант"

Необходими Продукти

  • За пилето
  • чили - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 1 с.л., смлян
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • кориандър - 2 с.л. смлян
  • царевица - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимон - 2 бр.
  • морска сол - на вкус
  • канела - пръчка
  • чесън - 1 глава
  • карамфил - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • пилешка супа - 200 мл
  • оцет - 3 с.л.
  • За картофите
  • зехтин - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • масло - лъжица
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • кордиандър - 1 връзка
  • домат - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесете чилито, скилидката обелен чесън, джинджифила, пасираните домати, смления кориандър, царевицата и няколко супени лъжици кисело мляко.

Изцедете двата лимона, разбъркайте и посолете добре.

Намажете пилето с тази марина, нарежете бутчетата и гърдите с нож и го оставете в хладилника за една нощ.

Варете лимона в продължение на десет минути, след което го поставете в маринованото пиле.

Поставете пръчката канела до пилето.

Нарежете лука на големи парчета, добавете в съда с пилето, добавете карамфила и 3 супени лъжици оцет, брашно и бульон.

Печете на 200 °C за 75 минути.

Картофите:

Обелете картофите, изчистете ги и ги сварете за 10 минути.

Изсипете в тиган олио, горчица, масло и кориандър и ги запържете малко.

Изсипете картофите, доматите, солта, черния пипер и кориандъра в огнеупорна купа.

Печете сочното пиле на фурна около половин час във фурната на 200 °C.

Царското пиле е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: