Начин на приготвяне
Обелваме и настъргваме тиквата. Сипваме я в голяма купа и разбъркваме с кафявата кристална захар.
Оставяме ги да престоят за кратко (за да се разтопи захарта) и през това време начупваме ореховите ядки на парченца.
Добавяме ги към тиквената смес. Смесваме всичко заедно и с останалите съставки - канелата, рожкова, ванилията, шарлана, киселото мляко със содата и най-накрая постепенно добавяме пълнозърнестото и царевичното брашно и овесените фини ядки.
Разбъркваме сместа за тиквения сладкиш и разстиламе сместа в тава (около 30 см), която предварително сме намазнили с шарлан и набрашнили с малко царевично брашно.
Печем здравословния сладкиш на 180 градуса за около 30-35 минути.
Като е готов веган сладкишът, го покриваме с найлон и кърпа. Поднасяме изстинал.
Ароматен и нежен сладкиш с тиква и рожков, на който подхожда да бъде поднесен с пресен оранжев сок от тиква и моркови!
Чудно Вкусно!