Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с тиква и рожков

Сладкиш с тиква и рожков

Сладкиш с тиква и рожков5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Здравословен сладкиш с тиква и рожков - не сте опитвали такъв"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • кафява кристална захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • рожков - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • шарлан - 10 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч. фино
  • овесени ядки - 1 шепа фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме тиквата. Сипваме я в голяма купа и разбъркваме с кафявата кристална захар.

Оставяме ги да престоят за кратко (за да се разтопи захарта) и през това време начупваме ореховите ядки на парченца.

Добавяме ги към тиквената смес. Смесваме всичко заедно и с останалите съставки - канелата, рожкова, ванилията, шарлана, киселото мляко със содата и най-накрая постепенно добавяме пълнозърнестото и царевичното брашно  и овесените фини ядки.

Разбъркваме сместа за тиквения сладкиш и разстиламе сместа в тава (около 30 см), която предварително сме намазнили с шарлан и набрашнили с малко царевично брашно.

Печем здравословния сладкиш на 180 градуса за около 30-35 минути.

Като е готов веган сладкишът, го покриваме с найлон и кърпа. Поднасяме изстинал.

Ароматен и нежен сладкиш с тиква и рожков, на който подхожда да бъде поднесен с пресен оранжев сок от тиква и моркови!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: