Начин на приготвяне
В тенджера се слагат водата, прясното мляко, маргаринът и захарта. Слага се на котлона и се разбърква до разтопяване. Оставя се да поизстине, но не напълно. Трябва да е хладко. След това се добавят маята, която се намачква, за да се разтопи по-бързо, и олиото. Разбъркват се.
В отделна купа се слага брашното и се добавят 1 цяло яйце, 3 белтъка и солта. Хубаво се разбиват. После към тях се добавя първата смес и се омесва меко незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 1 час и 15 мин.
Втасалото тесто се омесва отново, но съвсем малко. От него първо се откъсва една топка с големина колкото среден портокал. Разтваря се и се слага натрошено сирене.
Доовалва се и се сплесква леко. Слага се в средата на намазнена тава. От тестото се откъсват топки с големина на мандарина, леко се разточват, поръсват се със сирене и се увиват на кифлички. Нареждат се в тавата, около първото парче тесто във вид на слънце.
Отделно 3 жълтъка се разбиват с 1 ч.л. олио и се намазва тестото отгоре. По средата се поръсва сусам. Пече се във фурна на 180 градуса.