Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички за малки и големи

Солени кифлички за малки и големи

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Солени кифлички за малки и големи
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Всеки ще си вземе от солените кифлички, така че направете повечко"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 400 г
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • яйца - 2 бр
  • масло - 250 г
  • бяло сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки парчета.

Пресейте около 800 г брашно и добавете към маслото.

С пръсти започнете да стискате маслото и брашното. Лека-полека двата продукта ще се смесят и ще се получи нещо като маслени трохи.

В киселото мляко добавете 1 ч.л бакпулвер. Разбийте е него и едно цяло яйце и единия белтък от второто яйце. Прибавете към него и натрошеното сирене. Разбитата смес изсипете към брашното и маслото.

Започнете да премесвате с ръце и прибавете останалото 200 г брашно.

Тестото за кроасаните трябва да бъде меко и да не полепва по ръцете. Ако то е такова, добавете още малко брашно.

Разделете тестото на няколко части. Така ще работите вкусните кифлички по-лесно.

Точете тестото на кръга лист с дебелина не повече от 2 мм. С нож нарежете листа на 6 или 8 половинки. Навийте, като започнете от по-големия край малки кроасанчета.

В тавичката постелете хартия за печене. На нея наредете солените кроасанчета и сложете да изпечете. Преди това ги намажете с четка с разбития останал жълтък.

Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Печете солените кроасанчета за малки и големи, докато не започнат да покафеняват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Благодаря за оценката. Наистина са много лесни и вкусни.
07.03.2020 08:36
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Много Благодаря за идеята ! Кифличките се приготвят бързо и лесно и са много вкусни !
07.03.2020 08:27
1