Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с цели круши

Шоколадов кекс с цели круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Шоколадов кекс с цели круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
07/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Интересно ли ви е как се прави кекс с цели круши - ами вижте"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г
  • масло - 125 г
  • какао - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 25 г
  • захар - 100 г
  • сметана - 100 мл.
  • шоколад - 75 г черен
  • шоколад - 50 г бял
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 прахче
  • круши - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете захарта, меда и омекналото на стайна температура краве масло. Разбийте с миксер до гладък крем. Добавете яйцето и продължете да разбивате още около 5-6 мин.

В малка тенджерка излейте сметаната и добавете начупения черен шоколад. Разтопете на водна баня. Излейте на струйка в приготвената смес.

Пресейте брашното с щипка сол, бакпулвера, какаото и ванилията. Добавете ги на порции към течната смес.

Хомогенизирайте добре. Измийте и подсушете 3 добре узрели круши. Най-подходящи са сорт Уилям.

Застелете продълговата форма за кекс с парче хартия за печене. Излейте кексовата смес.

Поставете в нея крушите като ги притиснете леко за да потънат до половината.

Изпечете кекса на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 35 мин. Пробавйте за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения кекс и охладете на решетка. Разтопете на водна баня белия шоколад. Полейте охладения кейк!

Да ви е сладко! Шоколадовият кекс с цели круши е страхотен.

Забележка: Кексът може да се направи и с нарязани на малки парчета круши. Преди да ги сложите в сместа ги набрашнете леко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря! :)
07.03.2020 20:25
Н.Акифова
Н.Акифова
Интересна идея, хубаво се е получило
07.03.2020 19:21