Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с цели круши и Лимончело

Кекс с цели круши и Лимончело

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Кекс с цели круши и Лимончело
Снимка: Галя Василева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"По принцип не делим Лимончелото си с никого, но за този кекс с цели круши ще направим изключение"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимончело - 20 мл домашно
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар
  • круши - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците, захарта, ваниловата захар и маслото - леко затоплено. Към тях добавяме киселото мляко с бакпулвера.

С постоянно разбъркване добавяме брашното, накрая и разбитите на сняг белтъци.

Към сместа прибавяме и лимончелото, което придава страхотен аромат. От тази смес отделяме една четвърт, към която добавяме 2 с.л. брашно и канела. Трябва да стане като рядко тесто.

Формата за кекса намазваме с олио както дъното, така и стените и поръсваме с брашно. На дъното разстиламе рядкото тесто с канелата и поставяме обелените и почистени от семки круши - изправени.

Заливаме внимателно около тях останалата смес и слагаме в предварително загрята фурна. Печем кекса на 170 градуса 40 мин.

След като извадим от фурната, поръсваме с пудра захар.

Кексът с цели круши и Лимончело е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: