Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците, захарта, ваниловата захар и маслото - леко затоплено. Към тях добавяме киселото мляко с бакпулвера.
С постоянно разбъркване добавяме брашното, накрая и разбитите на сняг белтъци.
Към сместа прибавяме и лимончелото, което придава страхотен аромат. От тази смес отделяме една четвърт, към която добавяме 2 с.л. брашно и канела. Трябва да стане като рядко тесто.
Формата за кекса намазваме с олио както дъното, така и стените и поръсваме с брашно. На дъното разстиламе рядкото тесто с канелата и поставяме обелените и почистени от семки круши - изправени.
Заливаме внимателно около тях останалата смес и слагаме в предварително загрята фурна. Печем кекса на 170 градуса 40 мин.
След като извадим от фурната, поръсваме с пудра захар.
Кексът с цели круши и Лимончело е готов.