Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овчарски пай»Овчарски пай по Джейми Оливър

Овчарски пай по Джейми Оливър

Овчарски пай по Джейми Оливър3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Най-вкусният овчарски пай по рецепта на Джейми Оливър"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • червен лук - 1 гл.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 200 г
  • моркови - 1 бр. голям
  • целина - 1 стрък
  • грах - 200 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 700 г
  • галета - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • чедър - 100 г
  • масло - 50 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се смила на кайма и се запържва със ситно нарязаните целина, лук, чесън.

След като всичко се запържи добре се прибавят червения пипер и доматеното пюре, оставя се да ври докато остане на мазнина. Сваля се от котлона и се прехвърля в тавичка.

Картофите се белят, нарязват се и сваряват, след това се намачкват и подправят с млякото, маслото и настърганото сирене.

Готовото пюре се изсипва върху сместа с каймата и се поръсва с галета, запича се на 180 градуса докато се зачерви соленият пай.

Овчарският пай по Джейми Оливър е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къде отиде граха аааа???
02.12.2022 15:53