Заек със зеленчуци в гювеч по селски

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
37
276
90
143
07/03/2020
"Ястие от селската кухня, което винаги ще ни бъде любимо - заек със зеленчуци в гювеч "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 095
  • Преглеждания за месеца635
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на парчета и се слага за кратко на котлона в тенджера с вода и малко сол.

След като месото леко се е сварило махаме от котлона и овкусяваме с подправките - черен пипер, червен пипер и сол. Оставяме месото да престои и започваме с приготвянето на зеленчуците.

В гювеча на едро се нарязват картофите.

Лукът се слага на цели глави и затова е по добре да бъде по-дребен. Гъбите се почистват и те също се добавят цели. Морковите също трябва да бъдат нарязани на едро.

Накрая добавяме нарязаните домати, зеления фасул и граха. Може да се използват домати и от консерва. Слагаме в гювеча и цели скилидки чесън.

Добавяме овкусеното месо в гювеча. Поливаме зеленчуците и месото с олиото и бирата. Разбъркваме всичко много добре.

Отново овкусяваме всичко със сол, черен пипер и червен пипер.

Печем заека на 180 градуса до готовност. Заекът със зеленчуци в гювеч по селски е готов.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мечтателка
Мечтателка
01.09.2020 15:35
Здравейте! Промених по вкус гювечът и се получи нещо наистина уникално. Благодаря за страхотната рецепта! Приятен апетит!
0
0