Начин на приготвяне
Заекът се нарязва на парчета и се слага за кратко на котлона в тенджера с вода и малко сол.
След като месото леко се е сварило махаме от котлона и овкусяваме с подправките - черен пипер, червен пипер и сол. Оставяме месото да престои и започваме с приготвянето на зеленчуците.
В гювеча на едро се нарязват картофите.
Лукът се слага на цели глави и затова е по добре да бъде по-дребен. Гъбите се почистват и те също се добавят цели. Морковите също трябва да бъдат нарязани на едро.
Накрая добавяме нарязаните домати, зеления фасул и граха. Може да се използват домати и от консерва. Слагаме в гювеча и цели скилидки чесън.
Добавяме овкусеното месо в гювеча. Поливаме зеленчуците и месото с олиото и бирата. Разбъркваме всичко много добре.
Отново овкусяваме всичко със сол, черен пипер и червен пипер.
Печем заека на 180 градуса до готовност. Заекът със зеленчуци в гювеч по селски е готов.
Коментари