Пълнен заек, обвит с бекон

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Пълнен заек, обвит с бекон
Снимка: Краси А.С.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пълнен заек с бекон - дано да чакате гости, че е грехота да не се хапне такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр
  • печурки - 300 г
  • бекон - 300 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 1 /2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се разрязва през средата по дължина. Измива се и се почиства. Зехтинът се смесва със соевия сос и горчицата. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. С тази смес се намазва целият заек отвътре и отвън.

Беконът се нарязва на ленти и с него обвиваме заека.

Лукът се запържва в олиото. Добавяме и нарязаните моркови и гъби. След като всичко се запържи прибавяме и ориза. Запържваме всички продукти и доливаме малко водичка.

Оставяме да покъкри и сваляме от котлона. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да се добави и куркума.

С тази плънка от ориз пълним заека и каквото остане разпределяме в тавата.

Печем заека на 180 градуса до готовност. Пълненият заек, обвит с бекон е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: