Начин на приготвяне
Заекът се разрязва през средата по дължина. Измива се и се почиства. Зехтинът се смесва със соевия сос и горчицата. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер. С тази смес се намазва целият заек отвътре и отвън.
Беконът се нарязва на ленти и с него обвиваме заека.
Лукът се запържва в олиото. Добавяме и нарязаните моркови и гъби. След като всичко се запържи прибавяме и ориза. Запържваме всички продукти и доливаме малко водичка.
Оставяме да покъкри и сваляме от котлона. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание може да се добави и куркума.
С тази плънка от ориз пълним заека и каквото остане разпределяме в тавата.
Печем заека на 180 градуса до готовност. Пълненият заек, обвит с бекон е много вкусен.