Начин на приготвяне
Първо се разбива кремът за между блатовете около 15 минути с миксер. В кръгла табла се слага първият блат. Сиропира се с компот.
Намазва се с крем и се редят бананите, нарязани на кръгчета. Върху тях отново се маже с крем. Поставя се вторият блат. Сиропира се, маже се с крем и се нарежда кивито, нарязано на тънки кръгчета. Отгоре се намазва с крем. Поставя се третият блат, който само се сиропира.
Приготвяме крема Ганаш. Двата натурални шоколади (от по 100 г всеки) начупваме на парчета и разтопяваме на водна баня. След това добавяме 100 г сладкарска сметана и с така приготвения ганаш мажем тортата за рожден ден отгоре и отстрани. Внимаваме да не се получат ръбове, а ако се получат такива, с шпатула намокрена в гореща вода ги изглаждаме.
Омесваме готовия фондан на топка и го разточваме с точилка на кора с дебелина 2-3 милиметра. Кората трябва да е по-голяма от нашата сметанова торта, за да може хубаво да я покрие. Покриваме тортата с разточения фондан и хубаво със сладкарска ютия я изглаждаме. Може и с ръце. Отдолу се изрязва ненужният фондан. Слага се в хладилник да престои 1 нощ, но ако бързате, може и няколко часа.
Охладената и стегната торта се изважда от хладилника и се прави украсата.
С червена сладкарска боя се боядисва част от захарното тесто. Разточва се на тънка кора и с чаша се изрязват четири кръгчета. С по-голяма чаша се изрязват още шест кръгчета. Оставят се да изсъхнат, като краищата на кръгчетата леко се намачкват и изтъняват (напр. с топче).
Прави се едно леко издължено овално топче (с форма на тампон) и след като и то изсъхне, започва оформянето на розата. Първо, едно малко кръгче се лепи със сладкарското лепило около овалното топче, след това останалите три по-малки кръгчета се слепват едно за друго около топчето.
След тях по същия начин се слепват и по-големите кръгчета. С оцветен в зелено фондан се правят дръжки и листенца на розите.