Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на фурна по белгийски

Кюфтета на фурна по белгийски

Кюфтета на фурна по белгийски
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кюфтета по белгийски - апетитът на гостите ви е в кърпа вързан"

Необходими Продукти

  • кайма - 1/2 кг смес
  • хляб - средата на 1 филия
  • мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • ЗА СОСА
  • бира - 500 мл
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потопете средата на 1 филия хляб в прясното мляко, изстискайте я с ръце и я прибавете в каймата.

Добавете чесъна, нарязан на дребно, червения пипер, яйцето и сол на вкус.

Измесете каймата хубаво и от получената смес направете кюфтета.

Подредете ги в намазана с масло тавичка и ги печете в загрята фурна около 15 минути на 180 градуса.

Извадете тавичката и полейте кюфтетата с 400 мл бира, след което ги върнете във фурната и ги печете още 15 минути.

Извадете готовите кюфтета на фурна и ги подредете в чинии.

Прецедете соса, получен при печенето на кюфтетата, и в него добавете маслото и брашното, размито с останалата бира.

Сложете на огъня и варете соса до получаване на желаната гъстота.

Подправете соса с лимонов сок и сол на вкус и с него полейте кюфтетата на фурна по белгийски и ги сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: