Начин на приготвяне
Сложете в каймата яйцето, лука, нарязан на дребно, натопения във вода и изстискан хляб, подправките и щипка сол.
Измесете я хубаво и оформете кюфтетата.
Налейте в тавичка олиото.
Оваляйте кюфтетата в брашно и ги подредете в тавичката, след което ги сложете в загрята фурна.
Печете кюфтетата на фурна около 30 мин на 200°C.
Извадете готовите кюфтета и в същата мазнина запържете лука и чушките, нарязани на парчета.
След като поомекнат, добавете доматите и боба.
Овкусете с подправките и налейте водата.
Подредете кюфтетата в соса и върнете тавичката във фурната за около 20 минути.
Сервирайте готовите кюфтета на фурна с боб топли и с хрубкаво хлебче.