Свежа млечна салата с кускус и майорана

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
12/03/2020
"Млечна салата с кускус и куп любими съставки - хапвайте с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо410
  • Преглеждания за месеца409
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • зелена салата - 10 - 15 листа къдрава или 1 малка розетка
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г; 2%)
  • майорана - 6 - 7 стръка
  • спанак - 1 шепа пресни листа
  • пресен лук - няколко стръка
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л. прясно изцеден
  • шарлан - 2 с.л.
  • оцет балсамико) - около 1 ч.л. бял
  • хималайска сол - около 2/3 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 3 щипки
  • За кускуса
  • кускус - ½ пакет
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • вода - около 1 л
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме кускуса в 1 литър вода, предварително овкусена с половин чаена лъжичка хималайска сол, 1 супена лъжица шарлан и по желание щипка черен пипер за по-наситен вкус.

След като вече е сварен, го изплакваме под течаща студена вода в гевгир.

Вече охладен, го изсипваме в голяма салатна купа и към него прибавяме 1 кофичка кисело мляко – 400 г (2% масленост), нарязани на ситно 1 шепа пресни листа спанак и зелената къдрава салата, свежи листенца майорана от 6-7 стръка и нарязани зелени перца пресен лук.

Овкусяваме готовата млечна салата с 1-2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, 2 супени лъжици от здравословния шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло), на вкус около 1 чаена лъжичка оцет Балсамико (бяла балсамова салатна подправка), фино смляна хималайска сол – около 2/3 чаена лъжица – на вкус, и 3 щипки смлян черен пипер.

Хубаво разбъркваме всички съставки в салатата с кускус и я поднасяме свежо охладена в украсена с майорана.

Тази свежа млечна салата с кускус и майорана е здравословно и чудно вкусно предложение!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар