Начин на приготвяне
Сваряваме кускуса в подсолена вода – около 3 и ½ ч.ч., като добавим 1 с.л. шарлан и по желание щипка черен пипер.
След като е готов, го дръпваме да си изпие останала водичка.
Вече охладен го изсипваме в голяма салатна купа и към него прибавяме 1 голяма кофичка кисело мляко – 500 г, нарязани зелени перца пресен лук и салата Лоло роса, 1 шепа листенца бейби спанак – цели или нарязани.
Добавяме 4 супени лъжици слънчогледови ядки и овкусяваме зеленчуковата салата с половин кафена лъжичка фино смлян черен пипер, около 1 равна чаена лъжичка хималайска сол – на вкус, 1 с.л. бяла балсамова подправка за салати – оцет Балсамико и 3 с.л. шарлан.
Разбъркваме всичко в млечната салата заедно и поднасяме салатата свежо охладена в глинена или керамична купа, украсена с листенце бейби спанак.
Млечна салата с кускус - мммм, чудно вкусно!