Начин на приготвяне
Бързи и лесни панирани тиквички със суха панировка.
В купа се смесва галета, царевично брашно, сол, черен пипер, червен пипер и риган. Разбърква се добре да се смесят продуктите.
Яйцето се разбива с вилица в купа.
Измити тиквички се нарязват на кръгчета или правоъгълни парчета.
Всяка тиквичка се топи първо в разбито яйце, после в сухата панировка от двете страни и леко се изтупва.
Първо се овалват всички парчета, тогава се загрява олио и пържим на умерен огън от двете страни до златисто.
Изваждат апетитни панираните тиквички се върху салфетка да попие мазнината, после се нареждат в чиния и сервираме с таратор, пържени картофки и пресен чесън.
Бързо и вкусно за вечеря!