Тимбъл с патешко месо и картофено пюре

14/03/2020
"Имаме една дума за този Тимбъл с патешко месо и картофено пюре - приказка "
Приготвяне18 мин.
Готвене40 мин.
Общо58 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За пюрето сварете картофите в подсолена вода, обелете ги, докато са горещи и намачкайте със маслото, сметаната, сол и пипер, докато получите гладко картофено пюре.

2. Загрейте патешкото бутче заедно с маста, която го обвива и в която е било консервирано. Оставете да изстива, като го отделите от мазнината.

3. Вземете 2-3 лъжици от патешката мас и загрейте на умерен огън, мажете да добавите и малко зехтин, за да не загаря. В нея запържете нарязани на едро лук, праз и чесън с щипка сол.

4. Сипете брашното, бъркайте минута и налейте виното, а после и бульона. Варете на тих огън 20 минути.

5. Прецедете соса, за да премахнете парчетата зеленчуци - те са изпълнили своята роля, като са отдали своя аромат на соса.

Върнете течността на котлона и варете, докато се редуцира още и стане гъсто сосче.

6. Накъсайте патешкото бутче на малки парченца. Може и да нарежете. Загрейте фурната до 200 градуса.

7. Върху огнеупорни плата поставете кръгъл ринг и в него разпределете дебел пласт от картофеното пюре. Върху него сложете пласт късове патешко месо и пъхнете във фурната, за да се стопли всичко за няколко минутки.

8. Върху топлият тимбъл поръсете малко зехтин и от винения сос и поднесете.

Добър апетит с този страхотен Тимбъл с патешко месо и картофено пюре!

Бележка: При мен винаги остава малко от пюрето, което обичам да си похапвам допълнително.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар