Начин на приготвяне
Измиваме добре патешките бутчета. Заливаме с вода, слагаме във водата сода за хляб (1 к.л.) и варим 5-10 минути. После изливаме водата.
Отново измиваме бутчетата и наливаме чиста топла вода. Слагаме да се варят. Като се посварят за 30 минути, прибавяме към тях обелени, измити цели картофи.
Варим заедно бутчетата и картофите, като след 30 минути проверяваме с вилица и ако картофите са сварени, изваждаме, а бутчетата варим още до готовност. Сварените бутчета, изваждаме от бульона (бульона запазваме).
Отделяме месото от костите на бутчетата и късчетата патешко месо слагаме в тавичка. Подправяме с черен пипер, соев сос и унисос Маги.
Наливаме два черпака бульон от варенето, малко мазнина от бульона и слагаме да се запече в силна фурна, като от време на време разбъркваме. Докато се запича месото, намачкваме картофите.
Наливаме към тях малко бульон, подправяме със сол и сок от лимон и приготвяме пюре. Запеченото патешко месо, сервираме с картофено пюре и резенче лимон.