Импровизиран овчарски пай

АнонименАнонимен
Новак
1
17/03/2020
"Импровизирана рецепта за овчарски пай за по-смелите домакини, които обичат да рискуват в кухнята "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца563
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подготвяме картофеното пюре.

Обелваме картофите, нарязваме ги на малки парченца (за по-бързо и лесно после) и ги слагаме в тенджера със студена и подсолена вода, варим до пълното им омекване.

Готовите картофи се отцеждат и се мачкат заедно с горещото мляко, солта и маслото, докато не се получи пухкаво пюре, което оставяме за малко настрана.

В подходяща тенджерка на котлона разтопяваме маслото, след това прибавяме брашното. Бъркаме през цялото време, за да не загори сместа.

Наливаме старателно прясното мляко и продължаваме да бъркаме, за да разбием бучките. Слагаме сол и индийското орехче (аз нямах и не сложих). Оставяме соса на минимален огън, докато се сгъсти.

В дълбок тиган запържваме до златисто лука, след което прибавяме каймата, която предварително сме разбъркали с подправките. Запържваме каймата до готовност.

Разстиламе половината кайма в малка и подмазнена тавичка, отгоре изсипваме готовия Бешамел, разпределяме част от картофеното пюре, нареждаме киселите краставички и слагаме останалата част от пюрето.

Слагаме във фурната да се запече апетитният овчарски пай, докато пюрето не хване коричка.

След това настъргваме отгоре кашкавала и връщаме импровизирания овчарски пай във фурната за около 5 - 10 минути да се доизпече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар