Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз с тиква и кисело зеле на фурна

Ориз с тиква и кисело зеле на фурна

Ориз с тиква и кисело зеле на фурна
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и ½ ч.ч.
  • тиква - 1 и ½ ч.ч. нарязана
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 ч.ч. или ½ буркан, нарязано
  • киселец - няколко листа
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • куркума - 1 равна ч.л.
  • кориандър - ½ к.л.
  • джинджифил - ½ к.л., равна
  • джоджен - ½ ч.л. сушен, стрит
  • черен пипер - ½ равна ч.л.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - за поливане, пожелание - на вкус
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза 2-3 пъти и пожелание го накисваме, докато приготвим другите съставки.

Нарязваме тиквата, лука, морковите, киселото зеле, магданоза и киселеца. Прибавяме ги към ориза и овкусяваме с червен пипер – 1 равна ч.л., кимион – ½ ч.л., куркума – 1 равна ч.л., кориандър – ½ к.л., джинджифил на прах – ½ к.л., равна, джоджен, сушен, стрит – ½ ч.л., черен пипер – ½ равна ч.л., хималайска сол – 1 и ½ ч.л. и шарлан – 2-3 с.л.

Разбъркваме с дървена бъркалка и заливаме с точната пропорция вода.

Печем ястието със зеле и ориз в загрята фурна – 250 градуса, около 45 минути. На 20-тата минута разбъркваме хубаво и го оставяме да се запече.

Поднасяме вкусния ориз с тиква и кисело зеле на фурна, още топъл със соев сос за поливане.

Разкошно зеленчуково ястие на фурна!

Чудно вкусен ориз на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: