Начин на приготвяне
Измиваме ориза 2-3 пъти и пожелание го накисваме, докато приготвим другите съставки.
Нарязваме тиквата, лука, морковите, киселото зеле, магданоза и киселеца. Прибавяме ги към ориза и овкусяваме с червен пипер – 1 равна ч.л., кимион – ½ ч.л., куркума – 1 равна ч.л., кориандър – ½ к.л., джинджифил на прах – ½ к.л., равна, джоджен, сушен, стрит – ½ ч.л., черен пипер – ½ равна ч.л., хималайска сол – 1 и ½ ч.л. и шарлан – 2-3 с.л.
Разбъркваме с дървена бъркалка и заливаме с точната пропорция вода.
Печем ястието със зеле и ориз в загрята фурна – 250 градуса, около 45 минути. На 20-тата минута разбъркваме хубаво и го оставяме да се запече.
Поднасяме вкусния ориз с тиква и кисело зеле на фурна, още топъл със соев сос за поливане.
Разкошно зеленчуково ястие на фурна!
Чудно вкусен ориз на фурна!