Начин на приготвяне
Приготвяме сместа за оризовите кюфтенца, като сваряваме ориза с тиквата и подправките в оризоварка или на тенджера.
Ориза измиваме хубаво няколко пъти (желателно е предварително да се накисне за минимум 30 минути), а тиквата обелваме и нарязваме на много ситни кубченца.
Разбъркваме ги с подправките, наливаме водата и слагаме да се вари.След около 25 минути, варивото е сварено и го оставяме да изстине.
В 3 отделни плитки сухи купички сипваме съставките за панировката. Оформяме безмесни кюфтенца от оризовата лепкава смес (получават се около 20 бр.), като всяко едно първо овалваме във финото царевично брашно, след това в разбърканото яйце и накрая в царевичния грис.
Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене и ги намазваме символично отгоре с шарлан (със силиконова четчица).
Изпичаме кюфтенцата с тиква във фурната на 200 градуса, до златист цвят – около 35-40 минути.
Поднасяме Хрупкави оризови кюфтета с тиква на фурна, топли с подходяща гарнитура.
Вегетариански златисти оризови кюфтенца с нежния вкус на тиква и хрупкава коричка – царевична панировка. Прекрасно ястие, подходящо за свежа пролетна салата, млечни разядки, домашен хумус, сос, песто или пикантен дип.
Чудно Вкусно!