Памучна питка в хлебопекарна

17/03/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене50 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца505
  • Преглеждания за седмицата280
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От едното яйце отделям жълтъка за намазване. Киселото мляко и содата ги смесвам.

Слагам в хлебопекарната яйцата, зехтина, прясното и киселото мляко, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, брашното и най-отгоре сухата мая.

Всичко това пускам на програма за тесто.

Когато програмата приключи, го разточвам в желаната от мен форма, поставяйки вътре и сиренето.

Слагам приготвената питка във фурната на 40°C, покрита с кърпа, за да втаса за 30 мин.

После вадя памук погачата, за да намажа с жълтъка и поръся със сусам.

Пускам фурната на 160°C и пека памучна питка в хлебопекарна до желания от мен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар