Начин на приготвяне
Включва се хлебопекарната на програма Тесто.
Най-напред се слагат течните продукти - млякото, водата и олиото.
След това се поставя 2/3 от брашното.
Ако маята е прясна, преди да я добавим при другите продукти, се активира с част от млякото, малко захар и малко брашно. Ако е суха, се поставя върху брашното заедно със солта и захарта.
При стартиране на месенето се наблюдава и се добавя останалото брашно или колкото е необходимо - до достигане на меко тесто.
Втасва в хлебопекарната, след което се изважда и се оформя по желание.
Вече оформена, питката пак втасва (слага се направо във фурната на 50 градуса).
Когато удвои обема си, се маже с яйце, поръсва се със сусам (при желание) и се пече на 200-220 градуса за около 40 минути.
Питката, замесена в хлебопекарна е готова.