Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Препълнени еклери с пухкав крем

Препълнени еклери с пухкав крем

Препълнени еклери с пухкав крем
Снимка: Виктория Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Толкова много пухкав крем има тези еклери, че са препълнени и страшно вкусни"

Необходими Продукти

  • тестото
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл пълномаслено
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 110 г, със стайна температура
  • брашно - 140 г
  • яйца - 5 бр. със стайна температура
  • за крема
  • прясно мляко - 750 мл на стайна температура
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 на стайна температура
  • брашно - 3 с.л. или 1 с.л. Брашно и 2 с.л. нишесте
  • ванилия - 2 бр.
  • ромова есенция - 1 ч.л
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се смесват водата, млякото, захарта, солта и маслото.

Загряват се на умерен огън, докато маслото се разтопи и сместа заври.

Когато сместа заври добре, в нея наведнъж се изсипва брашното и се разбърква енергично с дървена лъжица.

Разбъркването продължава, докато започне да се заформя тесто, което да се отлепя от стените на тенджерата. Продължавам да бъркам на умерен към слаб огън за още около минута.

Готовото тесто се прехвърлям в купа и се оставя да се поохлади малко, преди да се добавят яйцата към него, но трябва да бъде все още топло, но не горещо, за да не се пресекат яйцата

Яйцата се добавят едно по-едно към свареното тесто, като след всяко добавяне тестото се разбърква хубаво, докато яйцето се смеси с тестото и сместа стане еднородна.

Оформям еклерите с лъжица, като е важно да имат място между тях, тъй като се дуят доста. Еклерите пека в предварително нагрята фурна на 200°C.

Времето, необходимо на еклерите, е около 35- 40 минути. Докато се пекат, не отварям фурната.

Готовите еклери се оставят върху решетка, да се охладят напълно, преди да се напълнят.

През това време приготвяме млечния крема. В тенджера изсипваме 600 мл от млякото и оставям да кипне. Докато го чакам, в купичка разбивам жълтъците, останалото – 150 мл мляко, брашното, нишестето - до еднородна смес.

Към кипящото мляко добавям захарта и разбърквам, да се разтвори. След това изсипвам на тънко жълтъците, като бъркам непрестанно. Бъркам на умерен огън до сгъстяване. След това махам от котлона и добавям ванилията, рома и маслото.

Разбърквам добре и оставям да се охлади.

През това време разбивам на сняг белтъците. Тях прибавям постепенно с шпатула към охладения крем, като внимателно разбърквам с дървена лъжица в една посока до поемане на белтъците и после пак добавям, докато свършат. Така сладкарският крем става по-пухкав и лек.

След това режа капачета на еклерите и ги пълня с крема.

Оставям за няколко часа препълнените еклери с пухкав крем да починат и са готови.

Можете да ги напълните с шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Данислава Генова
Данислава Генова
Супер се получиха, а правя за пръв път!
Лесна и вкусна рецепта.
08.04.2020 10:36
Georgievaiv
Georgievaiv
Страхотни са!
19.03.2020 07:17
1