Джинджифилов ориз с пиле

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Джинджифилов ориз с пиле3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Джинджифилов ориз с пиле - по време на вируси и след това"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки или на вкус
  • ориз - 350 г
  • гъби - 200 г
  • джинджифил - 1 корен
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта може да използвате всякакво месо от пиле. Избере това, което ви харесва. Аз избрах пилешки бутчета.

В тенджера с вода сварете пилешкото месо. Не изхвърляйте бульона, защото на по-късен етап ще го използвате. Щом то е готово, го извадете в отделна чиния. Изчакайте да поизстине и го отделете на малки парчета.

Нарежете предварително почистения лук на ситно. Моркова обелете и също нарежете на малки парченца.

В тиган загрейте олиото и запържете за една-две минути зеленчуците.

Ред е да добавите и пресованите скилидки чесън. Разбъркайте добре и налейте мъничко вода, за да не загори.

През това време почистете гъбите и нарязани ги прибавете към сместа.

Ред е да се добави и оризът. Отново разбъркайте. Добавете две чаши от пилешкия бульон и поправете със сол и черен пипер на вкус.

Щом водата поизври, прибавете и парченцата късчета от месото към апетитния ориз на тиган.

Гответе до пълното омекване на ориза. Ако оризът с пиле се нуждае от още тепност, добавете вода или пилешки бульон.

Последната съставка, но една от основните и даваща неповторим вкус на ястието, е джинджифила. Той трябва да се обели (най добре с белачка) и да се настържи на ситно ренде.

Поръсете ориза с него, разбъркайте и изключете котлона.

Оставете тигана на изключения котлон, разбъркайте и след 10-тина минути, може да сервирате джинджифиловия ориз с пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: