Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Джинджифилов хляб с мед

Джинджифилов хляб с мед

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Джинджифилов хляб с мед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч. течен пчелен
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено краве
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът и маслото се смесват и се загряват. След като поизстинат, се добавят киселото мляко и разбитите яйца.

Сместа се разбърква леко и се добавя към брашното, пресято с джинджифила и содата.

Замесва се твърдо тесто, което се оставя да престои известно време, за да бухне.

След това се разстила в намазана с масло тавичка и се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: