Домашни кифли от тесто с майонеза

станимирастанимира
Новак
65
15
5
19/03/2020
"Страхотни домашни кифлички от тесто с майонеза "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца602
  • Преглеждания за седмицата293
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топла, но не гореща вода прибавям захарта и маята и 2 супени лъжици от брашното. Разбърквам и оставям на топло, за да втаса маята.

За замесване на тестото за кифлички използвах машината за хляб.

В контейнера на машината изсипах втасалата мая, майонезата, брашното, солта. Пуснах машината да меси, но не за дълго, щом се образува мека топка тесто, спирам машината и оставам да втаса на топло за около 1 час.

Разточвам тестото на кора с дебелина 0.5 см и я нарязвам на триъгълници.

В широката част слагам по 1 ч.л. от мармалад и навивам към върха на триъгълника, за да се оформят сладките кифлички.

Подреждам всички кифли в тава, предварително покрита с хартия за печене, покривам с прозрачно фолио и оставям кифлите с мармалад да втасат, докато удвоят обема си.

Намазвам с прясно мляко и поръсвам със захар.

Пека домашните кифли от тесто с майонезана 180°C за около 30 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Това е една много интересна, вкусна и лесна рецепта. Получава се добър резултат без усилия!
1
0