Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница със спанак и жълтъци

Пролетна баница със спанак и жълтъци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пролетна баница със спанак и жълтъци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Официално открихме пролетния сезон с тази апетитна баница със спанак"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 100 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • спанак - 300 г бланширан
  • рикота - 250 г
  • сирене - 50 г
  • краве масло - бучка
  • джоджен - щипка
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло. Подмажете тавичка и сложете лист, така че да прехвърли 3-4 см борда на тавата.

Намажете го с четка с краве масло. Отгоре сложете друг лист, пак намажете и така, докато свършат корите.

Към бланширания спанак добавете рикотата и 50 г от сиренето.

Овкусете с щипка джоджен и щипка черен пипер.

Изсипете спанака върху корите и разстелете равномерно. Направете гнезда, а в тях сложете по един жълтък.

Покрийте редената баница с краищата на корите.

Разбийте едно яйце с 2-3 с.л. олио и натрошеното сирене.

Залейте корите на спаначената баница.

Изпечете пролетната баница със спанак и жълтъци на 180°C до приятен загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря :), да Ви е сладко!
20.03.2020 14:59
Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда невероятно! Ще я пробвам!
20.03.2020 13:56