Кростата с круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
492
6k
1k
1k
3
20/03/2020
"Страхотен италиански сладкиш кростата - за повече настроение и скъпи моменти с близките ни хора!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 804
  • Преглеждания за месеца1252
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • краве масло - 120 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч/л/
  • сол - щипка
  • лимонова кора - настъргана
  • за пълнежа
  • круши - 1 кг.
  • захар - 2 с.л. кафява
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества
Пай

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол и 1 ч.л. бакпулвер.

Добавете едно яйце, жълтъка, захарта, нарязаното на парчета студено краве масло, щипка настъргана лимонова кора.

Замесете масленото тесто. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час.

Докато тестото се охлади, обелете и нарежете на малки парчета крушите.

Сложете ги в тиганче, поръсете с 3 с.л. кафява захар, полейте с рома и сложете на котлона.

Гответе за около 5-6 мин, докато крушите омекнат. Отдръпнете съда от котлона и охладете.

От охладеното тесто за пая откъснете парче, колкото юмрук. Останалото разточете на парче хартия за печене.

Прехвърлете тестото с хартията в тавичка 20 см и оформете висок борд.

Изсипете охладените круши. Отделеното парче тесто разточете на набрашнена повърхност и нарежете на ленти с ш. 1 см.

Наредете ги на решетка върху плънката. Изпечете апетитната кростата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете на решетка и поръсете кростатата с круши с пудра захар.

Да ви е сладко!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
20.03.2020 20:43
Превъзходна!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
21.03.2020 20:10
Благодаря! :) И много вкусна!
0
0
Марияна Петрова Иванова
Страхотна,поздравления! :)
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
21.03.2020 20:11
Благодаря, Марияна! :)
1
0