Царевични хлебчета с извара и спанак

21/03/2020
"Обичаме, когато на масата има царевични хлебчета с извара и спанак - променят атмосфера "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • извара - 3 с.л.
  • спанак - 10 листенца пресен
  • царевично брашно - 200 г
  • лимецово брашно - 1 ч.ч. непълна
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меки и вкусни царевични хлебчета с извара и спанак.

В купа се разбива яйцето с щипка сол и олио. Разбърква се сода за хляб в киселото мляко, за да шупне, сипваме при яйцето.

Добавя се извара и измити и нарязани ситно листа от спанак.

Накрая прибавяме царевично брашно и брашното от лимец. Разбърква се на гъста каша, не се меси.

Фурната се загрява на 180 градуса. В тавата от печката, върху хартия за печене, сипваме по 1 пълна лъжица от кашата на разстояние.

Отгоре поръсваме царевичните хлебчета със семена.

Печем за 15-20 минути до златисто. Изваждаме в чиния и хапваме топли хлебчета със спанак за обяд. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар