Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Царевични хлебчета със сода

Царевични хлебчета със сода

Царевични хлебчета със сода
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Нашите царевични хлебчета със сода, на които всички на трапезата се възхищават"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • газирана вода - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • царевично брашно - 200 г
  • брашно - към 1 ч.ч. или до меко тесто
  • сирене - 100 г
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица и солта.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб и бакпулвера да бухне и сипваме в яйцата.

Добавя се олио, газирана вода, 1 ч.л. захар и се разбърква.

Сипва се царевично брашно и след него прибавяме чаша бяло брашно и натрошено сирене.

Получава се средно тесто, от което късаме топчета и нареждаме в тава, като приготвените царевични хлебчета се набождат с клечка за зъби.

Отгоре нашите содени хлебчета се поръсват семена и печем в загрята фурна 180°C до златисто.

Хапваме царевичните хлебчета със сода за обяд, може и на сандвичи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: