Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Бързи солени кифлички

Бързи солени кифлички

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Бързи солени кифлички
Снимка: Росица Маринова
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И запомнете - колкото по-бързо приготвите тези солени кифлички, толкова по-бързо ще имате възможността да ги опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - Около 500 г
  • яйца - 2 бр. ( размер L)
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
  • прясно мляко - 250 мл
  • масло - 60 мл или олио
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • За пълнеж
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в топлото мляко заедно със захарта, към брашното (пресято) добавяме солта и двете яйца. Прибавяме течните съставки към сухите и от гладко нелепнещо тесто, което разделяме на 8 топки.

След това всяка една топка разточваме на тънко и мажем с масло, като поставяме една върху друга, като последната не мажем.

Както са подредени една върху друга се разточва голяма кора, оформят се триъгълници, слагаме по малко сирене и оформяме кифлички.

Поставяме хартия за печене върху плитка тава и слагаме кифлички на разстояние една от друга, защото втасват около час на топло и след това увеличават обема си тройно.

Преди печене ги намажете със сместа от жълтък, прясно мляко и олио.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) за около 20-25 мин.

Вашите бързи и лесни солени кифлички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: