Начин на приготвяне
Активираме маята в топлото мляко заедно със захарта, към брашното (пресято) добавяме солта и двете яйца. Прибавяме течните съставки към сухите и от гладко нелепнещо тесто, което разделяме на 8 топки.
След това всяка една топка разточваме на тънко и мажем с масло, като поставяме една върху друга, като последната не мажем.
Както са подредени една върху друга се разточва голяма кора, оформят се триъгълници, слагаме по малко сирене и оформяме кифлички.
Поставяме хартия за печене върху плитка тава и слагаме кифлички на разстояние една от друга, защото втасват около час на топло и след това увеличават обема си тройно.
Преди печене ги намажете със сместа от жълтък, прясно мляко и олио.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) за около 20-25 мин.
Вашите бързи и лесни солени кифлички са готови.