Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли в сладко-кисел сос

Сочни пилешки пържоли в сладко-кисел сос

Сочни пилешки пържоли в сладко-кисел сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Поднасяме сочни пилешки пържоли в сладко-кисел сос - чудна вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 5 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 200 мл.
  • сос от нар - 3 с.л. /концентриран/
  • сол - за овкусяване
  • зеленчукова подправка - 2 с.л. /лук, моркови, девесил, магданоз - сушени/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бялото вино, соса от нар, добавете около 1 с.л. сол в дълбока купа. Добавете зехтина и сушената подправка. Размесете добре.

По желание може да отстраните кожата от пилешките пържоли.

Сложете пилешките пържоли в маринатата, покрийте ги добре и ги оставете за около 1 час.

Наредете пържолите в тава за печене и полейте отгоре с остатъка от марината.

Изпечете апетитните пилешки пържоли в загрята фурна до златисто.

По време на печенето, може да ги обърнете, за да се изпекат равномерно.

Поднесете сочните пилешки пържоли в сладко-кисел сос с подходяща гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: