Лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
177
36
495
22/03/2020
"Аламинут, който ще ви се услади в мига, в който усетите аромата - пилешки рулца с аспержи и сметанов-гъбен сос "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миналия уикенд създадох нова рецепта или поне нова рецепта по моите стандарти.

Тази вкусна рецепта за пилешко със сос може да се направи за по-малко от тридесет минути.

Можете да сервирате върху домашна паста или бял ориз. Тези лесни и ефектни пилешки рулца с аспержи се допълват чудесно със сухо бяло вино като Совиньон Блан или Пино Гриджо.

Направих този път с пилешки обезкостени бутчета и начуках леко пържолките с подправки - черен пипер, сол и мащерка и други по ваш избор.

Почистих аспержите като ги измих и подрязах в краищата (при мен не се наложи да ги беля). В рецептата не се налага да се варят предварително.

Върху овкусените пилешки пържоли поставям по две или три аспержи и навивам на руло, което закрепям с клечка за заби.

Овалвам рулцата с брашно и запържам в загрято масло леко да порозовеят.

Добавям нарязания лук шалот и задушавам още 3-4 мин. Когато лукът омекне добре, добавям прясна мащерка, бялото вино и гъбите.

Задушавам така 15 мин. на слаб котлон.

След това добавям сметаната и готвя още 10-15 или докато се сгъсти леко.

Нашите лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос са готови за сервиране!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар