Ръчен хляб с чубрица

23/03/2020
"Страхотен домашен хляб с чубрица - хапваме го и без ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • топла вода - 500 мл
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 пак. суха или половината от кубче мая
  • брашно - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме всички продукти без брашното (то се сипва постепенно).

Бъркаме с дървена лъжица, докато стане гъсто тесто.

След това започваме да месим. Тестото за нашия хляб трябва да е меко.

Оставяме да втаса за 30-40 мин.

След като е удвоило обема си, оформяме два неголеми хляба и леко с ножа правим няколко проерза отгоре и поръсваме с брашно.

Оставяме да втаса още веднъж.

Печем домашния хляб на 180°C за 50 мин.

По желание може да прибавим в тестото за ръчния хляб ядки или чубрица.

Добър апетит!

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
23.03.2020 15:09
Много ми харесва точно комбинацията с чубрица, и то с тази зелената чубрица, защото нали понякога на шарената сол погрешно също се казва чубрица
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
23.03.2020 11:50
Страхотна рецепта за това време. Поздравления!
0
0