Начин на приготвяне
Подготвяме телешките рибай стекове, махаме жили и ципи, ако има такива, и щедро посипваме с мления черен пипер.
Слагаме ги в чиния или купа и ги покриваме, а след това ги поставяме в хладилник, докато приготвим лучения мармалад.
За него загряваме кравето масло в уок тиган. Добавяме тънко нарязания червен лук и задушаваме на ниска температура за около 10 минути или докато лука придобие кафеникав цвят.
Разбъркваме от време на време. В купа смесваме кафявата захар и балсамовия оцет и ги добавяме към лука.
Продължаваме да задушаваме още 30 минути, разбърквайки през това време. Сместа ще стане гъста и лъскава.
Слагаме рибай стековете на загрятото барбекю (на дървени въглища или на ток) и ги печем за около 3 минути от всяка страна, като обръщаме само един път.
За по-изпечени сочни стекове печем по-дълго време - около 5 минути от всяка страна.
Сервираме топли с лучения мармалад и прясна зелена салата.
Много вкусен телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад.