Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад

Телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сервирайте вкусния телешки рибай топъл с гарнитура зелена салата. Лученият мармалад ще ви хареса много като добавка към него"

Необходими Продукти

  • рибай стекове - 4 бр. телешки
  • черен пипер - млян
  • за лучения мармалад
  • краве масло - 30 г
  • червен лук - 2 глави
  • кафява захар - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме телешките рибай стекове, махаме жили и ципи, ако има такива, и щедро посипваме с мления черен пипер.

Слагаме ги в чиния или купа и ги покриваме, а след това ги поставяме в хладилник, докато приготвим лучения мармалад.

За него загряваме кравето масло в уок тиган. Добавяме тънко нарязания червен лук и задушаваме на ниска температура за около 10 минути или докато лука придобие кафеникав цвят.

Разбъркваме от време на време. В купа смесваме кафявата захар и балсамовия оцет и ги добавяме към лука.

Продължаваме да задушаваме още 30 минути, разбърквайки през това време. Сместа ще стане гъста и лъскава.

Слагаме рибай стековете на загрятото барбекю (на дървени въглища или на ток) и ги печем за около 3 минути от всяка страна, като обръщаме само един път.

За по-изпечени сочни стекове печем по-дълго време - около 5 минути от всяка страна.

Сервираме топли с лучения мармалад и прясна зелена салата.

Много вкусен телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: