Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с булгур и пшенични трици

Зеленчукова супа с булгур и пшенични трици

Зеленчукова супа с булгур и пшенични трици
Снимка: Илиана Първанова
7 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • булгур - 2/3 ч.ч.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма или 2 малки главички
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • пшенични трици - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ к.л.
  • кориандър - 1 - 2 щипки, смлян
  • джинджифил - 1 - 3 щипки на прах
  • шарлан - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна, на вкус
  • вода - 1.8 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно няколко пъти почистения булгур и го накисваме.

Кипваме в тенджерка 100 мл вода и в нея сипваме шарлана и хималайската сол заедно с нарязаните моркови, чесън и лук.

След 4-5 минути заливаме с около 1.6 л гореща вода. Добавяме нарязаните картофи на кубченца и отцедения булгур.

Овкусяваме със смлените подправки – черен пипер, кориандър и джинджифил на прах. Оставяме вкусната зеленчукова супа да си ври с отхлупен капак.

След 10 – 15 минути добавяме на ситно нарязания магданоз (без дръжките) и пшеничните трици – бавно, с постоянно бъркане.

Варим булгурената супа още около 5 минутки до пълна готовност на зеленчуците и варивото.

Подправяме с още малко хималайска сол на вкус – ако е необходимо, и супата е готова!

Поднасяме ароматната зеленчукова супа с булгур и трици топла и сгряваща, с прясно нарязан магданоз.

Лесна и полезна супа с уютно вкусен зеленчуков бульон!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: