Бурито пълнени чушки с ориз

24/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от дръжките и семките и се измиват.

Бобът и царевицата се отцеждат от сока.

Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Пушеното месо се нарязва на кубченца.

Доматът се измива и нарязва на кубчета.

В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи. Добавят се доматите и щипка захар. Добавят се царевицата и бобът. Добавя се пушеното.

Всичко се задушава и овкусява със сол.

След като сместа за бурито е готова, чушките се пълнят с нея.

В тава се сипва оризът. Овкусява се със сол, черен пипер и къри. Разбърква се. Добавя се 1 литър вода. Чушките се нареждат отгоре.

Когато се запекат от едната страна, се обръщат и от другата страна.

Бурито пълнените чушки се сервират с ориза за гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар