Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Ароматни агнешки ребърца на барбекю

Ароматни агнешки ребърца на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Ароматни агнешки ребърца на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Добре овкусените ребърца на барбекю няма как да не бъдат опитани. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 12 бр. с повечко месо
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 бр.
  • риган - 2 с.л.
  • лимонов сол - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма стъклена купа слагаме натрошената скилидка чесън, солта, смления пипер, настъргания лук, пресния риган, лимонивия сок и зехтина. Разбъркваме хубаво и в тази марината слагаме агнешките ребърца, като хубаво ги обливаме от всички страни. Оставяме около 30 минути да се напои вкуса.

Слагаме готовите агнешки ребърца на загрятото барбекю. Печем ги за около 4 минути от всяка страна (за по-леко изпечени) или повече минути (за по-добре изпечени).

Можем да сервираме готовите ароматни агнешки ребърца на барбекю с ястия с булгур, зелена салата, зеленчукова гарнитура или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: