Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Ароматни агнешки ребърца с мента

Ароматни агнешки ребърца с мента

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Ароматни агнешки ребърца с мента
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Сочни и крехки агнешки ребърца, овкусени с мента за свежест и невероятен аромат"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца
  • лук - 10 - 12 бр. дребен лук (лукчета)
  • картофи - 600 - 700 г дребни
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч. или бира
  • олио - 80 мл
  • мента - 4 стръка прясна (или джоджен)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за ребърца - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер, олиото, черния пипер, сол и подправката.

След което се оставят да постоят в хладилника за около час.

През това време се обелват лукът, морковите и картофите. Главите лукчета и картофите се оставят цели, а морковите се режат на едри колелца.

В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното.

По желание, а зависи и от сорта на картофите, може да се налее и 1/2 ч.ч. вода. Ако е необходимо се посолява още малко.

Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече.

След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно, за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: