Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с хляб лаваш и яйца

Баница с хляб лаваш и яйца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Баница с хляб лаваш и яйца3 / 3
25/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Тази баница с лаваш и яйца ще привлече вниманието ви, всъщност вече ви се прииска да я опитате, нали"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 пакет правоъгълни кори
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - 150 мл
  • газирана вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с помощта на телена бъркала.

Към тях се прибавят киселото мляко, прясното мляко и содата.

Сместа се разбърква, след което се прибавя натрошеното сирене. Дъното на правоъгълна тава се намазнява, слага се един лист от хляба Лаваш и се намазва с олио.

Разпределя се част от плънката и се слага втори лист, следва плънка, лист и така до изчерпване на продуктите. Завършва се с плънка.

Баницата със сирене се печен на фурна загрята на 180 градуса за около половин час.

Готовата наложена баница още гореща се залива с газирана вода и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

Бърза и вкусна баница с хляб лаваш и яйца, подходяща за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Благодаря! Корите са дебели и за това има вкус на домашно точена. Много е вкусна!
26.04.2020 20:14
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
Браво, изглежда перфектно баницата ви...ще се пробва скоро :)))
26.03.2020 13:13