Домашна юфка на фурна със спанак

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
514
15
19
1
25/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-вкусна става тази рецепта, когато използваме домашно приготвена юфка!

В тенджера с вряща вода капваме няколко капки шарлан и ръсваме щипка сол, за да не се слепва юфката.

Добавяме я и с дървена равна бъркалка разбъркваме непрекъснато, за да не се залепи за дъното на тенджерата, като бъркаме бавно, за да не се раздроби юфката. Варим около 10 минути, докато поеме всичката вода, и опитваме дали е сварена.

Вече готова поръсваме с подправките и добавяме шарлан и зехтин. Накъсваме на едро върху юфката - предварително прясно набран и измит спанак.

Разбъркваме всичко заедно и изсипваме в тавичка за печене.

В купичка смесваме яйце с кисело мляко и заливаме, като равномерно разпределяме заливката със супена лъжица.

В предварително загрята фурна - печем на 200-250 градуса за около 20 минутки.

Изваждаме тавичката с юфката на фурна, поръсваме с едро рендосан кашкавал и връщаме във фурната за още 10 минути до златист цвят.

Поднасяме спаначената запеканка топла.

Тази домашна юфка на фурна със спанак е лека и приятна храна за пролетен обяд!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар