Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки барбекю кебап със златист пилаф

Агнешки барбекю кебап със златист пилаф

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Агнешки барбекю кебап със златист пилаф2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 750 г
  • лук - 1 бр. малка глава кромид
  • кориандър - 2 с.л. ситно нарязан пресен
  • кимион - 1 с.л. млян
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • за златистия пилаф
  • олио - 3 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз басмати - 2 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в голяма купа агнешката кайма, ситно нарязания кромид лук, ситно нарязания пресен кориандър, мления кимион и настърганата лимонова кора. Разбъркваме хубаво с ръце.

Разделяме готовата смес на осем равни порции и ги правим като наденици, оформени около големи метални шишове. Слагаме ги в хладилника да се стегнат.

За направата на златистия пилаф: загряваме мазнината в голям тиган. Добавяме куркумата и слайсирания лук и разбъркваме на средна температура за около 2 минути или до омекването на лука.

Добавяме ориза и продължаваме да бъркаме още 1 минута, докато оризовите зрънца се напоят с мазнината. Добавяме зеленчуковия бульон и покриваме тигана с капак. Изчакваме да заври, като разбъркваме един път през това време.

След като заври, намаляваме температура на котлона и оставяме да къкри за още пет минути със затворен капак.

Разбъркваме оризовите зрънца с вилица, за да се отделят едно от друго, т.е. да не са залепнали.

Слагаме агнешките кебапи на предварително загрятото и намазнено барбекю и ги печем за общо около 12 минути, като ги обръщаме от всички страни.

Сервираме на канапе от златистия пилаф.

Имаме вкусен и ароматен агнешки барбекю кебап със златист пилаф за нашата трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: