Кекс без яйца с ябълки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
14
12
1
26/03/2020
"Ябълков сладкиш без яйца - просто страхотен "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 966
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата684
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме киселото мляко за около 2-3 часа на стайна температура.

След това в подходящ съд слагаме млякото и содата, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути да шупне.

Към сместа добавяме захарта и разбъркваме добре с миксера.

След това добавяме и олиото и отново разбъркваме.

Когато всичко се разбърква добре, добавяме и предварително пресято брашното и бакпулвера и отново разбъркваме добре.

Към получената смес прибавяме предварително настърганите ябълки и лимонова кора.

Разбъркваме кексовото тесто с дървена лъжица и изсипваме всичко в предварително намазана с масло кексова форма.

Печем кекса без яйца в предварително загрята на 180°С фурна до готовност.

Когато извадим ябълковия кекс от фурната, го оставяме 10-15 минути да изстине и тогава го изваждаме от формата.

По желание кекса без яйца с ябълки се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар