Начин на приготвяне
Махаме ципи и жили от агнешкото месо и нарязваме агнешката плешка с плитки диагонални разрези от двете страни.
Правим марината, като комбинираме куркумата, сладкия пипер, солта, черния пипер, натрошените скилидки чесън, нарязания пресен джинджифил, киселото мляко и мления кардамон.
С готовата марината намазваме цялата агнешка плешка. Оставяме маринованото агнешко в хладилник за около 1 час или за цяла нощ, ако имаме тази възможност.
Загряваме покритото барбекю. Закачаме на шиш за барбекю агнешката плешка, като внимаваме така да я напаснем, че при въртенето да е с еднаква тежест навсякъде.
Печем около час и половина на слаб огън или докато преценим, че се е опекло добре. Намазваме апетитното печено агнешко на всеки петнадесетина минути агнешката плешка с останалата марината.
Имаме една чудесно ухаеща и пикантна агнешка плешка на барбекю.
Само трябва да измислим подходяща гарнитура за това великденско агнешко.