Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Пикантна агнешка плешка на барбекю

Пикантна агнешка плешка на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
277315326
Пикантна агнешка плешка на барбекю1 / 2
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"На вас оставяме само да измислите гарнитурата към тази агнешка плешка"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 2 кг
  • куркума - 2 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. нарязан пресен
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кардамон - 1 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме ципи и жили от агнешкото месо и нарязваме агнешката плешка с плитки диагонални разрези от двете страни.

Правим марината, като комбинираме куркумата, сладкия пипер, солта, черния пипер, натрошените скилидки чесън, нарязания пресен джинджифил, киселото мляко и мления кардамон.

С готовата марината намазваме цялата агнешка плешка. Оставяме маринованото агнешко в хладилник за около 1 час или за цяла нощ, ако имаме тази възможност.

Загряваме покритото барбекю. Закачаме на шиш за барбекю агнешката плешка, като внимаваме така да я напаснем, че при въртенето да е с еднаква тежест навсякъде.

Печем около час и половина на слаб огън или докато преценим, че се е опекло добре. Намазваме апетитното печено агнешко на всеки петнадесетина минути агнешката плешка с останалата марината.

Имаме една чудесно ухаеща и пикантна агнешка плешка на барбекю.

Само трябва да измислим подходяща гарнитура за това великденско агнешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: