Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Пикантна печена агнешка плешка с подправки

Пикантна печена агнешка плешка с подправки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пикантна печена агнешка плешка с подправки1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Тайната на ароматното агнешко е в подправките и с наша помощ тя вече не е тайна"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • кимион
  • индийско орехче
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • за плънката
  • масло - 70 г
  • яйце - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме плешката със сол и кимион и я намазваме с олиото.

Разбиваме яйцето заедно с мекото масло, счукания чесън и ситно нарязаните копър и магданоз. Така приготвената смес слагаме върху плешката, като я прихлупваме на две и я забождаме с клечки за зъби в краищата.

Слагаме в тавичка много внимателно и заливаме с бялото вино. Печем в умерена фурна за около 120 мин, като от време на време поливаме със соса.

След като минат 60 мин, обръщаме плешката, за да се изпече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: