Салата с фенел, червен лук и Гауда

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
167
184
185
1
26/03/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гауда - 100 г сирене
  • фенел - 350 г
  • червен лук - ¼
  • репички - 50 г
  • соево олио - 30мл
  • малинов оцет - 30 мл
  • дижонска горчица - 1 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • щипка захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци и се маринова с малинов оцет сол и захар и черен пипер за около 15 минути.

Репичките се измиват и нарязват на шайби.

Фенелът се почиства и нарязва на тънки лентички.

В купа се смесват оцетът, соево олио, горчица, черен пипер.

Разбърква се добре и се добавят зеленчуците.

Разбърква се различната зеленчукова салата отново.

Преди сервиране се украсява салатата с фенел, червен лук и Гауда с парченца Гауда.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар